Otvorite vrata svog doma i postanite AFS domaćin porodica. Sve što vam je potrebno jeste jedan krevet, slobodno mjesto za stolom i otvoreno srce.

AFS BiH ured je u potrazi za stalnim domaćin porodicama za učenike iz Turske, Italije, Belgije, Sjedinjenih Američkih Država i Španije, koji u BiH učestvuju u jednogodišnjem i tromjesečnom AFS programu razmjene srednjoškolaca. AFS BIH svake godine organizuje dolazak učenika iz inostranstva koji u Bosni i Hercegovini provode od 3 mjeseca do godinu dana kao učesnici AFS programa interkulturalnog učenja. Oni tokom razmjene žive u lokalnoj domaćin porodici i pohađaju školu u BiH kako bi što bolje upoznali našu zemlju, otkrili njena bogatstva i sklopili nova prijateljstva.

Upoznajte svijet u svom domu!

Ohrabrujemo sve porodice da se prijave za ugošćavanje jer ne postoji „tipična“ AFS domaćin porodica. Svaki tip porodice može ugostiti učenike – također samohrani roditelji i bračni parovi bez djece. AFS domaćin porodice širom svijeta su ljudi dobre volje koji na bazi volontiranja primaju učenika/cu u svoj dom kako bi mu/joj predstavili svoju kulturu i upoznali kulturu učenika/ce. Ne morate imati veliku kuću ili dodatnu sobu – slobodan krevet, mjesto za stolom i otvoreno srce je sasvim dovoljno da postanete domaćin porodica i dio interkulturalnog susreta. Pored toga, ukoliko vaše dijete planira učešće u nekom programu razmjene, ugošćavanje AFS učenika vam unaprijed može pružiti pogled na iskustvo razmjene. Ukoliko je neko od članova vaše porodice već učestvovao u programu razmjene, ugošćavanje vam daje priliku da se na izvjestan način odužite i prisjetite vašeg AFS iskustva. Više informacija o programu ugošćavanja se može naći na: http://afs.ba/ugostite-afs-ucenika-iz-inostranstva/

Pročitajte iskustva učenika koji su boravili na razmjeni u Bosni i Hercegovini i iskustva domaćin porodica koje su ugostile učenike. Ukoliko se odlučite da budete domaćin porodica možete popuniti online prijavni formular ili nas kontaktirati:

  • Slanjem e-maila na [email protected]
  • Pozivom na 033 974 606 radnim danima od 10 do 14h
  • Dolaskom u ured (ul. Hamdije Kreševljakovića 61 u Sarajevu)