Bilo bi nam veoma drago ukoliko biste se odlučili da postanete član Udruženja građana “Interkulturni susreti u Bosni i Hercegovini”, te tako podržite AFS misiju i naš rad!

ČLANOVI UDRUŽENJA….

…postaju dio velike AFS porodice rasprostranjene širom svijeta!

UG ISU BIH je organizacija saradnica globalne AFS mreže prisutne u 59 zemalja svijeta. AFS je u novembru 2014. godine proslavio 100. godina postojanja!

…podržavaju interkulturalno učenje i aktivno građanstvo!

AFS pruža iskustva interkulturalnog učenja koja pomažu ljudima da postanu odgovorni građani i agenti pozitivnih promjena u svijetu. Članovi Udruženja mogu kroz različite aktivnosti podržati misiju AFS-a.
Saznajte više o AFS misiji i edukativnim ciljevima.

…druže se i razmjenjuju ideje!

Članovi Udruženja se okupljaju na lokalnim i državnim događajima tokom kojih imaju priliku upoznati osobe koje dijele AFS vrijednosti, razmijeniti ideje i razvijati nove aktivnosti.

…mogu učestvovati u rukovodstvu Udruženja!

Članovi mogu birati i biti birani za organe Udruženja i to Skupštinu i Upravni odbor. Aktivnim učešćem u rukovodstvu doprinose razvoju Udruženja i AFS misije. Dobivaju priliku da učestvuju u treninzima i međunarodnim strateškim sastancima poput AFS svjetskog kongresa ili Skupštine Evropske federacije za interkulturalno učenje, te putuju i upoznaju kolege iz cijeloga svijeta.

KO MOŽE POSTATI ČLAN?

Članom Udruženja mogu postati punoljetne osobe i maloljetnici uz pismenu saglasnost roditelja, državljani Bosne i Hercegovine i strani državljani, a koji dobrovoljno prihvaćaju članstvo u Udruženju, Statut i druge opće akte Udruženja, te ciljeve Udruženja. S tim u vezi molimo da prije slanja prijavnice pročitate navedene akte i upoznate se sa pravima i obavezama članova Udruženja.

KAKO SE UČLANITI?

Brzo i jednostavno u samo par koraka!
1. Preuzmite prijavnicu.
2. Ispunite prijavnicu i pošaljite je putem formulara koji se nalazi na dnu ove stranice ili
poštom na adresu: UG Interkulturni susreti u Bosni i Hercegovini, Hamdije
Kreševljakovića 61, 71000 Sarajevo.
3. Uplatite članarinu za 12 mjeseci u iznosu od 10,00 KM na račun Udruženja:

Nosilac računa: UG “Interkulturni susreti u Bosni i Hercegovini”, Sarajevo
Banka: Raiffeisen Bank DD BiH
Broj računa: 161 00000 518 300 21
Svrha uplate: “Članarina za [ime i prezime]”

Upravni odbor Udruženja tokom svojih zasjedanja donosi odluku o prijemu novih članova u članstvo Udruženja. Nakon toga novim članovima izdajemo člansku iskaznicu i obavještavamo ih o narednim druženjima i aktivnostima Udruženja.

Prijava za članstvo

  • Accepted file types: pdf, png, jpg, gif, Max. file size: 10 MB.
    Dodajte popunjenu prijavnicu koju možete pronaći iznad.