Sufinansiranjem i stipendisanjem investirate u interkulturalno učenje – ključnu vrijednost u današnjem globalnom društvu. Istovremeno investirate u budućnost Vašeg poduzetništva i to kako povezivanjem trenutnih uposlenika, tako i pružanjem šireg obrazovanja potencijalnim budućim uposlenicima. Omladinske razmjene su orijentisane na budućnost i to bolju, perspektivniju i tolerantniju budućnost.

Zajednički rad Udruženja građana „Interkulturni susreti u Bosni i Hercegovini“ i AFS Intercultural Programs, Inc. možete podržati na više različitih načina. Možete sufinansiranjem ili stipendisanjem omugućiti iskustvo interkulturalnog učenja učenicima slabijeg socioekonomskog statusa; učenicima srednjih stručnih škola pružajući im na taj način jednaku priliku za interkulturalno učenje kao i gimnazijalcima; učenicima iz određenih područja BiH ili za određene zemlje u kojima bi bili ugošćeni tokom razmjene.

Možete se odlučiti i na posebne vrste stipendija za djecu Vaših uposlenika. Učešće učenika iz BiH u AFS programima interkulturalne razmjene možete podržati i ličnom donacijom.

AFS mijenja svijet – Učestvujte i Vi!

AFS u Bosni i Hercegovini organizuje različite lokalne i međunarodne projekte u cilju pružanja iskustava interkulturnog učenja kako bi ljudima pomogli da razviju znanje, vještine i razumijevanje potrebno za stvaranje pravednijeg i mirnijeg svijeta. Podržite aktuelne AFS projekte i mijenjajte društvo Bosne i Hercegovine i svijeta.

AFS u BiH nastoji realizovati barem jedan projekt godišnje radi povezivanja mladih iz različitih geografskih i političkih dijelova Bosne i Hercegovine i svijeta, a u svrhu promocije interkulturalnog učenja, razvoja tolerancije i saradnje među mladima različitih profila, nacionalnosti, etničke i vjerske pripadnosti, podržavajući razvoj novih vještina, aktivnog građanstva i volonterizma.

Misiju AFS-a u Bosni i Hercegovini možete podržati i ličnom donacijom u svrhu stipendisanja učešća srednjoškolaca iz BiH u AFS programima razmjene srednjoškolaca ili u svrhu razvoja AFS organizacije i volonterizma u BiH i tako učestvovati u mijenjanju društva u BiH i šire.

Podržite AFS ličnom donacijom

Radujemo se svakoj donaciji. Garantujemo Vam da će u zavisnosti od Vaše želje donirana sredstva u potpunosti biti iskorištena za stipendisanje učesnika AFS programa ili finansiranje projekata razvoja volonterske mreže AFS-a u BiH.

Mnogi naši prijatelji i donatori su i sami tokom života doživjeli iskustvo interkulturalnog učenja, te bi htjeli isto omogućiti i drugima. Iskoristite npr. Vaš rođendan ili drugu sličnu priliku za prikupljanje sredstava za donaciju.

Vašu donaciju možete uplatiti direktno na račun AFS organizacije u Bosni i Hercegovini i to:

Nosilac računa: UG “Interkulturni susreti u Bosni i Hercegovini”, Sarajevo
Banka: Raiffeisen Bank DD BiH
Broj računa: 161 00000 518 300 21

Za uplate iz inostranstva:
SWIFT: RZBABA2S
IBAN: BA391610600001600675

Molimo da prilikom uplate naznačite svrhu donacije i to “Stipendijski fond” ili “Razvoj AFS-a u BiH”.

Alterntivno, možete izvršiti donaciju putem online forme na dnu stranice, i to tako što ćete odabrati opciju Direct my donation to > AFS in Bosnia and Herzegovina:

Zahvaljujemo se dosadašnjim donatorima:

Zahvaljujemo se fondacijama, organizacijama, vladinim organima i institucijama, kompanijama i drugima koji su sufinasiranjem, donacijom ili stipendisanjem, a u saradnji sa AFS-om i UG ISU BIH omogućili i podržali interkulturalno učenje mladih iz Bosne i Hercegovine!

Fondacije i organizacije

Preduzeća

Javna sredstva