Još od 1947. godine, AFS pruža prilike mladim ljudima da steknu praktične vještine i znanja potrebna za napredovanje u globaliziranom svijetu. Poboljšali smo prilike za sticanje ovih kompetencija potrebnih za 21. stoljeće tako što smo razvili novi AFS kurikulum i obrazovni put učenika pomoću kojeg možete pratiti napredak učenika. Mnogi univerziteti i poslodavci traže studente i mlade koji imaju osjećaj za svijet izvan njihovih vlastitih zajednica i koji se osjećaju ugodno u interakciji s ljudima iz drugih zemalja i kultura.

Zašto bi moje dijete otišlo u inostranstvo s AFS-om?

AFS već više od 70 godina ima izuzetnu reputaciju za pružanje kvalitetnih međunarodnih programa koji razvijaju vještine neophonde za uspjeh u 21 stoljeću. AFS iskustvo:

  • Gradi samopouzdanje, širi perspektive i podstiče kritičko razmišljanje i vještinu rješavanja problema.
  • Uključuje interkulturalno obrazovanje i učenje stranog jezika što je cijenjeno od strane univerziteta i poslodavaca.
  • Nudi zabavne avanture koje tinejdžerima čine učenje jednostavnijim i značajnim.
  • Obezbjeđuje trajni pristup globalnoj zajednici prijatelja, kontakata i prilike za volontiranje.

Koje vrste programa nudi AFS?

AFS pruža različite programe za učenike. Učenici mogu pohađati lokalnu srednju školu u drugoj zemlji kako redovni učenici i to tokom cijele školske godine ili tokom tri mjeseca. Pored ovih programa, AFS povremeno nudi i kraće programe koji mogu trajati nekoliko sedmica ili mjeseci poput programa za učenje o drugoj kulturi i učenje novog jezika, programe volontiranja, te intenzivne kurseve na određene teme (npr. zaštita okoliša ili tehnologija).

Gdje će moje dijete živjeti?

AFS učenici koji učestvuju u našim programima razmjene srednjoškolaca žive u brižnim domaćin porodicama. AFS domaćin porodice su pažljivo odabrane, provjerene i pripremljene da prime AFS učenika u svoj dom. Po prihvaćanju aplikacije, lokalni AFS volonteri i osoblje će identifikovati zajednicu i porodicu koja bi odgovarala Vašem djetetu.

Kako će AFS podržati mog učenika?

Zdravlje, sigurnost i blagostanje učenika je prvi prioritet za AFS. AFS volonteri i osoblje su posvećeni i obučeni da podrže učenike i njihove porodice tokom AFS iskustva. AFS posjeduje standardizovane smjernice koje moraju koristiti sve AFS organizacije. Sve AFS organizacije također imaju lokalni telefonski broj za hitne slučajeve koji je dostupan 24 sata, 7 dana u sedmici.

Odgovori na pitanja koja često postavljaju roditelji

AFS već više od 70 godina ima izuzetnu reputaciju pružanja kvalitetnih međunarodnih programa koji razvijaju vještine neophodne za uspjeh u 21. stoljeću. AFS iskustvo:

  • Razvija samopouzdanje, proširuje vidike i podstiče kritičko razmišljanje i vještine rješavanja problema.
  • Uključuje interkulturnu edukaciju zavidnog nivoa i komponente učenja jezika koje su vrednovane od strane univerziteta i poslodavaca.
  • Nudi zabavne avanture koje učenje čine jednostavnim i značajnim tinejdžerima.
  • Nudi dugoročni pristup u globalnoj zajednici prijatelja, veza i volonterskih prilika.