Kako bi radili na ostvarenju naše misije i kako bi ostali prepoznatljiva, visokorangirana organizacija koja radi činjenju svijeta boljim mjestom, pozivamo sve AFSere da ostanu povezani s AFS-om.

Saznajte šta je novo u AFS-u i kako vi možete pomoći da AFS bude bitan za više ljudi. Reci “DA AFS-u” i uživaj u povezivanju sa globalnom zajednicom AFSera.

Pridruži se našoj online zajednici na AFS World Café!

Istraži AFS World Café, našu globalnu online zajednicu, i poveži se s AFS-om. Možete jednostavno da nas informišete o vašim novim kontakt informacijama, pronađite ulogu ili aktivnosti koje vam najviše odgovaraju ili se jednostavno povežite s prijateljima na društvenoj mreži. Kako ćete se povezati s AFS-om je na vama. Evo nekih ideja za početak:

Registruj se sada!

Pronađite AFSere

Ažurirajte informacije na AFS World Café-u i ponovo se povežite s AFSerima iz BiH ili s tvog programa i iz cijelog svijeta. Nadoknadite propušteno sa starim prijateljima, upoznajte nove i povećajte svoju međunarodnu mrežu kontakata.

Pronađite mentora ili budite jedan od njih

Naučite više o našoj globalnoj zajednici na AFS World Café-u i o tome kako možete podržati učenike i biti mentor. Ili, potražite AFSere koji dobrovoljno ulažu svoje vrijeme kako bi bili mentori.

Preuzmite kontrolu i kreirajte svoje vlastito AFS alumni iskustvo

Podržite AFS

Vjerovatno nudimo više načina da ostanete aktivni i više smo fleksibilni nego što mislite. Za početak, možete podijeliti svoje iskustvo s učenikom ili domaćin porodicom, uplatiti donaciju, omogućiti stipendiju AFSerima ili pomoći AFS-u da ostvari važnu vezu s osobama koje nam mogu pomoći na putu ispunjavanja naše misije.

Contact us

Donirajte sredstva za AFS alumni stipendiju

Vaša donacija može pomoći mladim ljudima da odu u inostranstvo bez obzira na njihovo finansijsko stanje. Stipendije nam pomažu pri želji da edukujemo i osposobimo što više građana.

Šta je AFS danas?

AFS je inkluzivna zajednica globalnih građana posvećenih kreiranju pravednijeg i mirnijeg svijeta. Vjerujemo da su prepoznavanje pravih vrijednosti i poštovanje spram različitih kultura, te konkurentnost na globalnom nivou ključni kako bi omogućili ljudima širom svijeta da nauče živjeti zajedno.

AFS je interkulturalna obrazovana organizacija koja provodi programe razmjene srednjoškolaca i mnogo više od toga!
  • Naši programi uključuju revolucionarna putovanja interkulturalnog učenja za tinejdžere, domaćin porodice i volontere.
  • AFS je vodeći zagovornik interkulturalnog učenja i edukacije o globalnim građanima. AFS ima uspostavljenu saradnju sa UNESCO-om i usko sarađuje sa mnogim drugim obrazovnim, mirovnim i humanitarnim organizacijama.
  • AFS dijeli ideje i ekspertizu s lokalnim zajednicama zainteresovanim za građenje mostova između kultura, organizovanjem projekata koji potiču promjene i imaju širi društveni uticaj.
  • AFS-eri znaju koliko mi cijenimo volontere i domaćin porodice. Bez njihovog angažovanja i strasti, AFS ne bi bio organizacija kakva jeste danas. Ali, da li ste znali da postoje i drugi načini na koji možete biti uključeni, zavisno od vašeg vremena, rasporeda, interesovanja i profesionalnog iskustva? Čak i mali gest može napraviti veliku razliku.

Donirajte AFS-u