Upravni odbor UG ISU BIH zajedno s volonterima prije nekoliko mjeseci je pokrenuo inicijativu za prikupljanje sredstava za prvu AFS alumni stipendiju pod motom Učinimo AFS programe dostupne svima. Zadovoljstvo nam je obavijestiti javnost da je inicijativa uspješno privedena kraju, uprkos činjenici da AFS alumni mrežu uglavnom čine studenti i srednjoškolci.

Pozivu se odazvalo 13 članova AFS BIH alumni mreže, pri čemu je prikupljeno 585 KM.  Uz konsultacije sa AFS uredom i volonterima, koji su učestvovali na selekcijama Upravni odbor UG ISU BIH je odlučio da puni iznos stipendije bude dodjeljen učeniku Đaniju B. iz Breze koji je oduševio volontere prilikom izbornih radionica.

Đani je izabran za učešće u jednogodišnjem AFS programu interkulturnog učenja u Norveškoj. Na Glavnom pripremnom sastanku uručena mu je plaketa.

“Želim da Vam se još jednom zahvalim na tome što mi pružate ovu priliku i iz dana u dan ispunjavate moj život srećom. AFS mi je otvorio oči u mnogim pravcima i na taj način otvorio i nove prilike. Zadovoljstvo bi mi bilo sarađivati sa AFS-om u budućnosti te tako širiti njegove vrijednosti i ideje, kao i vrijednosti interkulturnog učenja.”, izjavio je Đani nakon dodjele stipendije.

Nadamo se da će se ova inicijativa nastaviti i u narednim godinama, te da će se iznos stipendije vremenom povećavati. Upravni odbor koristi priliku da se iskreno zahvali svim donatorima koji su doprinijeli ovoj inicjativi. HVALA!