AFS ured u BiH se nalazi u potrazi za domaćin porodicom za učenika koji dolazi iz Italije i koji se trenutno nalazi u BiH. Učenik će u BiH ostati do 02.7.2017. U nastavku pročitajte više o učeniku.

M. ima 17 godina i dolazi s juga Italije gdje živi sa roditeljima i mlađom sestrom. M. za sebe kaže da je sportski nastrojen. Omiljeni sportovi su mu plivanje, fudbal i košarka, a uživa i u vožnji bicikla. Njegovi prijatelji kažu da je veoma disciplinovan, siguran i da ima jasno određene ciljeve. Omiljeni predmeti u školi su mu matematika, hemija i fizika. Od domaćin porodice očekuje podršku i nada se da će se dobro “uklopiti”.

Želite saznati više o Mattiji i postati AFS domaćin porodica?

Pošaljite nam e-mail na [email protected], pozovite nas na 033 974-606 radnim danima od 10 do 14 h, posjetite naš uredu u ulici Hamdije Kreševljakovića 61 u Sarajevu ili nam pošaljite poruku u inbox naše Facebook stranice facebook.com/isubih.

Upoznajte svijet u svojoj kući

Svaka porodica može postati AFS domaćin porodica – također samohrani roditelji i bračni parovi bez djece. AFS domaćin porodice širom svijeta su ljudi dobre volje koji na bazi volontiranja, primaju učenika u svoj dom kako bi mu predstavili svoju kulturu i upoznali kulturu učenika. Ne morate imati veliku kuću ili dodatnu sobu – slobodan krevet, mjesto za stolom i otvoreno srce je sasvim dovoljno da postanete domaćin porodica i dio interkulturalnog susreta. Više informacija o programu ugošćavanja pronađite na našim stranicama posvećenim ugošćavanju: Ugostite AFS učenika.