U periodu od 27. do 28. aprila 2013. godine u Banjaluci je održan Prvi veliki proljetni trening za AFS volontere. Treningu su prisustvovali aktivni AFS volonteri, kao i mladi koji bi željeli postati AFS volonteri i to iz Istočnog Sarajeva, Brčkog, Bosanske Krupe, Gradiške, Šipova, Sanskog Mosta, Vlasenice, Ključa, Kladnja, Trebinja i Banjaluke, sa ciljem da  unaprijede svoje znanje iz oblasti djelovanja Udruženja građana “Interkulturni susreti u Bosni i Hercegovini” –  AFS organizacije u našoj zemlji, ali i da usavrše svoje vještine  prezentovanja,  javnog nastupa i facilitacije.

Učesnici  treninga su istakli da je od posebne važnosti za mlade iz BiH da se zajednički edukuju u pogledu interkulturalnog dijaloga i tolerancije, te da se raduju učešću u naredim aktivnostima i treninzima Udruženja. Treneri na ovom treningu bili su iskusni AFS volonteri Haris Buljubašić, Aleksandra Marković, Inge-Jelena Kroker  i Svjetlana Marković.

Ukoliko želite saznati više o AFS-u, AFS misiji i programima, kao i steći nova znanja i vještine, pozivamo vas da se prijavite za učešće u Drugom velikom proljetnom treningu za AFS volontere koji će se održati u okolini Sarajeva krajem maja (vrijeme i mjesto, kao i prijavnica će uskoro biti objavljeni).