Šestog dana omladinskog interetničkog kampa InterCOOL u organizaciji Udruženja građana “Interkulturni susreti u Bosni i Hercegovini” podržanog od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH je nastavljena  realizacija praktičnih radionica pet osjetila i to kulinarske, fotografske, muzičke, plesne i radionice novih medija.

Od ranog jutra su se osjetili primamljivi mirisi iz kuhinje gdje se nalazila kulinarska radionica,  čuli zvuci Afrike kao proizvod muzičke radionice, bljeskovi fotoaparata, koraci uz latino-američke plesove i kreairale reportaže u radionici novih medija što je sve još više ojačalo entuzijazam i inspiraciju učesnika.

Na pauzama se razmjenjivalo iskustvo, isprobavala su se jela i širilo oduševljenje među učesnicima i volonterima. InterCOOL je dao dašak nade mladima da i oni mogu aktivno učestvovati u društvu i biti glavni akteri promjena koje žele vidjeti. Uvježbavanje svega što se pripremalo za završni događaj teklo je u najboljem redu. Povezanost učesnika se sve više isticala, a volonteri su bili zadovoljni što su su blizu ispunjenja ciljeva kampa.

Pred kraj napornog radnog dana svi su sa isčekivanjem krenuli na spavanje, kako bi bili odmorni za sutrašnji dan kada će  prezentovali svoje radove javnosti u Bugojnu.