Potomci Asteka i Maja, Meksikanci uživaju u svojoj bogatoj tradiciji legendi i umjetničkog izražavanja, te raznolikosti kultura. Zemlja pustinja, džungli, planina i plaža, nudi također i širom svijeta cijenjenu modernu arhitekturu. Ne propusti ni poslušati živahne razgovore na lokalnim tržnicama hrane i zanatskih proizvoda.

Porodica, škola i sport su bitni sastavni dijelovi meksičkih tinejdžera. U slobodno vrijeme odlaze sa prijateljima u grad, gledaju filmove u kinima, plešu ili se jednostavno samo druže.

Domaćin porodica

AFS učenici mogu biti smješteni bilo gdje u Meksiku, u urbanim i u ruralnim područjima. Porodica je centar društvenog života većine Meksikanaca. Neke porodice su veoma velike i uključuju proširenu porodicu te još nevjenčanu djecu koja žive kod kuće. Roditelji su često veoma zaštitnički nastrojeni, posebno kada su u pitanju djevojke, tako da je bitno da ih obavještavaš o svojim aktivnostima. Aktivno pomaganje drugima je također jedan od bitnih aspekata života u svakoj lokalnoj zajednici.

Škola

Vjerovatno ćeš pohađati privatnu školu i imati 5 ili 6 časova dnevno. Neki od predmeta su meksička historija, španska književnost, te izborni predmeti. Učenici nose školsku uniformu. Ne propusti priliku da se priključiš sportskim, muzičkim ili dramskim vannastavnim aktivnostima, ako ih tvoja domaćin škola nudi.

Jezik

Španski je glavni jezik u Meksiku. Osnovno znanje španskog ili engleskog jezika će ti biti od pomoći.

Seguimos haciendo fiesta???? #fiesta#vela27#ixtepec#miaño#afseffect?

A photo posted by Ilaria Bonaglia (@ilaria_bonaglia) on

Día 290, 05/06/16 Still remember that dish ? #MiViajeAFS #México #love #mariscos #food #comida #seafood #playa

A photo posted by Luigi Ranieri (@luigiranieritorres) on

Hrana

Meksička kuhinja je raznolika, puna različitih ukusa i često veoma začinjena. Tortilje, riža, grah, ‘tacos’ i ‘quesadillas’ predstavljaju osnovu većine jela. Ne zaboravi probati ‘mole’ – bogati gusti sos iz meksičke države Oaxaca, kao i neke od ukusnih domaćih voćnih napitaka.

Dostupni programi u ovoj zemlji