U četvrtak, 5. januara 2016. godine volonteri UG ISU BIH u Bijeljini su organizovali izložbu fotografija i druženje s potencijalnim učesnicima AFS programa u šk. 2017/18. godini.

Izložba je priređena u kafiću “Zen” u Bijeljini s početkom u 13:00, a istu je tokom 2 sata pogledalo više od 50 osoba. AFS volonteri su razgovarali sa srednjoškolcima koji su posjetili izložbu, odgovarali su na njihova mnogobrojna pitanja i pokušali su im približiti iskustvo razmjene i interkulturalne programe koje provodi AFS.

Izložbu je na vlastitu inicijativu organizovalo pet AFS volontera iz Bijeljine.

“Bilo je teško izabrati najbolje fotografije, jer je prostor ograničen. Ipak, uspjeli smo sa odabranim fotografijama da svoje iskustvo prenesemo na goste i neke nadahnemo da krenu našim putem” – rekla je Milica Gatarević, AFS volonterka.

Za nove volontere ovo je bilo odlično iskustvo i prilika da se upoznaju s načinom organizovanja AFS aktivnosti.

“Bilo je ovo divno iskustvo. Divan je osjećaj kad vaš trud i zalaganje da rezultat kao što je sjaj u očima učenika na sam pomen upoznavanja nove kulture, a još veća žar kad shvate da baš oni mogu biti budući AFS-eri” – kaže Vidosava Jović, nova AFS volonterka koja je učestvovala u organizaciji ovog događaja.

Fotogaleriju možete pogledati u albumu na našoj zvaničnoj Facebook stranici. Podsjećamo vas da je trenutno otvoren poziv za prijavu srednjoškolaca za učešće u AFS programima interkulturalnog učenja kroz razmjenu srednjoškolaca u šk. 2017/18. godini. Svi zainteresovani učenici mogu se prijaviti putem našeg online prijavnog formulara.