Otvorite vrata svog doma od 21. februara do 6. marta Beyzi iz Turske, Mariji, Fausti, Giadi ili Paoli iz Italije. Sve što vam je potrebno jeste jedan krevet, slobodno mjesto za stolom i otvoreno srce.

AFS BIH svake godine organizuje mini-razmjenu za učenike koji u Bosni i Hercegovini provode godinu dana kao učesnici AFS programa interkulturalnog učenja. Oni tokom dvije sedmice mini-razmjene odlaze u drugo mjesto gdje žive u novoj domaćin porodici i pohađaju drugu školu kako bi što bolje upoznali našu zemlju, otkrili njena bogatstva i sklopili nova prijateljstva.

Porodice koje ih ugoste na ovaj način imaju priliku da i same učestvuju u programu interkulturalnog učenja i saznaju nešto više o kulturi iz kojih učenici dolaze, istovremeno dijeleći svoju. Također, ukoliko vaše dijete planira učešće u nekom programu razmjene, ugošćavanje AFS učenika vam unaprijed može pružiti pogled na iskustvo razmjene. Ako je neko od članova vaše porodice već učestvovao u programu razmjene, ugošćavanje vam daje priliku da se na izvjestan način odužite i prisjetite vašeg AFS iskustva.

Svaka porodica može postati AFS domaćin porodica, također i samohrani roditelji i bračni parovi bez djece. AFS domaćin porodice širom svijeta su ljudi dobre volje koji na bazi volontiranja primaju učenika u svoj dom kako bi mu predstavili svoju kulturu i upoznali njegovu. Ne morate imati veliku kuću ili dodatnu sobu – slobodan krevet, mjesto za stolom i otvoreno srce je sasvim dovoljno da postanete domaćin porodica i dio interkulturnog susreta.

Pišite nam na [email protected] ili nas pozovite na broj 033 974 606 radnim danima od 12 do 14h za više informacija o mini-razmjeni i načinu prijave. Rok za prijavu je 17. februar 2016. godine.