Haris Buljubašić iz Sarajeva, volonter UG ISU BIH i AFS-a u BiH,  jedan je od pobjednika konkursa za izbor najbolje osmišljenih radionica za trening novih volontera budućih AFS organizacija u Rumuniji i Bugarskoj pod nazivom „Youth mobility for intercultural competence” koji će se održati u Rumuniji 05.-11.02.2012. godine.

Konkurs i trening su organizovani od strane Evropske federacije za interkulturalno učenje (EFIL), federacije evropskih AFS organizacija koja aktivno radi na razvoju novih AFS organizacija u Evropi. Veoma nam je drago da će upravo jedan od volontera UG ISU BIH, mlade AFS organizacije koja u 2012. godini slavi desetogodišnjicu svog rada u Bosni i Hercegovini, tokom treninga za volontere novih AFS organizacija u regiji održati i radionicu koju je sam osmislio.

Ponosni smo na Harisa, našeg mladog volontera koji je se odmah po završetku učešća u AFS tromjesečnom programu razmjene učenika u Italiji u šk. 2010/11. godini pridružio našem volonterskom timu u kome svakodnevno znatno doprinosi svojim idejama, znanjem, trudom i zalaganjem.