Prvi pripremni sastanak za učesnike u AFS programima interkulturalnog učenja kroz razmjenu učenika u šk. 2014/15. godini je uspješno održan 24.05.2014. godine – i to u Banjaluci za učesnike iz naših odjeljenja u Banjaluci i Brčkom, te u Sarajevu za učesnike iz odjeljenja u Sarajevu i Tuzli.

Učesnici su imali priliku nastaviti družiti se, te se još bolje upoznati međusobno i sa AFS volonterima. Tokom interaktivnih radionica, vježbi i diskusija, obrađene su teme “Odakle dolazim: Ja – Moji interesi, želje, snovi” i “Usamljenost” – kao uvodne teme za oblast “Kultura, interkulturalno učenje i komunikacija” koja će biti obrađena na Glavnom pripremnom sastanku u julu.

Istog dana je u Banjaluci i u Sarajevu održan i prvi pripremni sastanak za roditelje učesnika tokom kog su ih AFS volonteri bolje upoznali sa AFS misijom, historijom, AFS programima i projektima u globalnoj mreži i u BiH, te podijelili s njima više informacija o narednim koracima i aktivnostima planiranim prije početka programa razmjene.

AFS učesnici, njihovi roditelji, kao i AFS volonteri kažu da su sastanci bili veoma uspješni, te da se raduju ponovnom druženju zakazanom za sredinu jula. Zahvaljujemo se Katoličkom školskom centru u Banjaluci i Prvoj gimnaziji u Sarajevu na ustupljenim prostorijama za održavanje sastanaka.