Istinski fascinantna destinacija, Ekvador ima raličite oscilantne kulture, historijsku kolonijalnu kulturu, vulkanski predio i guste prašume. Država također ima 4 posebne regije-visoke predjele, primorsku oblast, prašume i poznata Galapagos ostrva – sve to čini Ekvador uzbudljivom državom za istraživanje. Iako vrlo prijateljski nastrojeni, Ekvadorci su skloni formalnom oblačenju i formalnom načinu govora.

Tinejdžeri iz Ekvadora provode većinu njihovog slobodnog vremena s prijateljima gledajući filmove, plešući i družeći se zajedno.

#familia#partedemicorazon#chola

A photo posted by Anna Gantner (@anna_gantner) on

Domaćin porodica

Vjervatno ćeš živjeti u prigradskom dijelu, u blizini velikih gradova kao što su Quito ili Guayaquil ili u nekom od manjih gradova u državi. Mladi održavaju blizak odnos sa svojom širom porodicom, tako da očekuj da provedeš mnogo kvalitetnog vremena sa domaćin porodicom.

Škola

Ako sa porodicom živiš u obalnom dijelu Galapagos ostrva, školska godina traje od aprila do januara. Učenici koji žive u planinskim krajevima ili u istočnim predijelima, pohađaju školu od septembra do juna. U svakom slučaju, škola počinje oko 7 i završava oko 14 časova, te svi učenici nose uniforme.

#papaya gigante

A photo posted by Gioele Douglas (@gioele_douglas) on

Ecuador #Afs #Afsecuador #Lamejor @zvershinina 🇪🇨❤️😘

A photo posted by Clara 🌸 (@clara_162) on

Jezik

Španski je glavni jezik koji se govori u Ekvadoru. Osnovno poznavanje ovog jezika je svakako prednost.

Hrana

Tipična evkadorska ishrana sastoji se od neke vrste mesa (biftek, svinjetina, živina, riba ili drugi morski plodovi), riže, krompira, rezanaca, povrća i salata. Pasulj, juka i banane su također vrlo zastupljeni. Porcije obroka su obično velike i tvojoj porodici će biti drago da jedeš sa njima hranu koju oni spremaju.

Dostupni programi u ovoj zemlji