Poziv za učešće u AFS programima interkulturalnog učenja u šk. 2017/18. godini će biti otvoren krajem septembra 2016. godine.

Kliknite OVDJE i pročitajte POZIV za prijavu za učešće u AFS programima razmjene srednjoškolaca u šk. 2016/17. godini.


Opći uslovi za prijavu za učešće u AFS programima razmjene srednjoškolaca su:
- da učenik trenutno pohađa srednju školu na području BiH;
- da učenik ima prebivalište na području BiH;
- da ima odlične ili prosječne ocjene;
- da zadovoljava posebne uslove prijave za učešće u programima određene od strane domaćin zemlje*;
- da kompletnu prijavnu dokumentaciju blagovremeno pošalje preporučenom poštom na adresu navedenu u prijavnom formularu 
(UG "Interkulturni susreti u Bosni i Hercegovini", Hamdije Kreševljakovića 61, 71000 Sarajevo).

* Prilikom prijave za učešće u nekom od AFS programa razmjene učenika i označavanja željenih domaćin zemalja, učenik treba zadovoljiti posebne uslove učešća koji su određeni od strane AFS domaćin organizacije u skladu sa pravilima domaćin zemlje (npr. godine starosti, poznavanje jezika i sl.). 

Pročitajte više informacija o zemljama i školskim sistemima ovdje.

PREUZMITE INFORMATIVNI I PRIJAVNI MATERIJAL
AFS prijavni formular - 2016/17. (pdf)
AFS informativne stranice - 2016/17. (pdf)

STIPENDIJE
Više informacija o stipendijama i načinu prijave za dodjelu stipendija ćemo objaviti uskoro, a moći ćete ih pronaći ovdje.

Rok za prijavu je 22.02.2016. godine.

VAŽNO: Kako bi bili ispoštovani svi rokovi koji su utvrđeni od strane naših partnera, kao i rokovi utvrđeni zvaničnim kalendarom Udruženja, svi učenici koju budu slali prijavu u ovom posebnom dodatnom roku moraju uz pisanu prijavu sa potrebnom dokumentacijom koja se šalje poštom (ili predaje lično) poslati i skeniran AFS prijavni formular elektronskim putem na email lejna.celebicic@afs.org, a najkasnije do 22.02.2016. godine do 14h. Prijave bez poslanog prijavnog formulara elektoronskim putem, nekompletne prijave, kao i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje, osim ako poštanski pečat na koverti ne ukazuje da je prijava poslana na vrijeme.

INFORMATIVNI SASTANCI

UG ISU BIH će od otvaranja konkursa organizovati informativne sastanke za zainteresovane učenike i njihove roditelje u Sarajevu, Banjaluci, Tuzli i drugim mjestima u BiH. Datumi i mjesta održavanja sastanaka će biti objavljivani u odjeljku Nadolazeće aktivnosti i na našoj stranici na Facebooku

Ukoliko želite saznati nešto više o određenom programu ili domaćin zemlji, kontaktirajte nas slanjem e-maila na info-bih@afs.org ili nas pozovite na 033 974 606 radnim danima od 12 do 14h.